logo
امروز : یکشنبه ۵ مرداد ۱۴۰۴ ساعت ۱۰:۵۰
[ شناسه خبر : ۴۷۰۴۸ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 2 دقیقه ]
سرپرست مدیریت باغبانی جهاد کشاورزی زنجان:

سطح کشت طلای سرخ زنجان گسترده‌تر می‌شود

سطح-کشت-طلای-سرخ-زنجان-گسترده‌تر-می‌شود
سرپرست مدیریت امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان گفت: سطح زیرکشت زعفران در زنجان حدود 115 هکتار تخمین زده می‌شود و سالانه شاهد افزایش سطح زیر کشت هستیم.

منوچهر کریمی در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ با بیان اینکه زعفران این ادویه گران‌بها و نگین طلایی آشپزی ایرانی نه‌تنها به خاطر رنگ و عطر دل‌انگیز خود، بلکه به‌عنوان یک گیاه دارویی پرفایده، جایگاه ویژه‌ای در سبد غذایی و سلامت جامعه دارد، اظهار کرد: این گیاه شگفت‌انگیز گل‌های بنفش رنگ آن، حاوی کلاله‌های قرمز رنگی هستند که پس از طی مراحل برداشت و خشک‌سازی، همان طلای سرخ معروف را تشکیل می‌دهند.

بیشتر بخوانید

وی با بیان اینکه در استان زنجان، با توجه به شرایط اقلیمی مناسب و پتانسیل‌های کشاورزی این منطقه، کاشت زعفران از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، ابراز کرد: سطح زیرکشت زعفران در این استان، در حال حاضر حدود 115 هکتار تخمین زده می‌شود اما این سطح سالانه در حال افزایش است.

سرپرست مدیریت امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان با اشاره به اینکه این روند افزایشی، که در سال 1403 به میزان 6 هکتار نیز رسیده، نشان‌دهنده استقبال کشاورزان زنجانی از کشت این محصول سودآور و ارزشمند است، بیان کرد: با در نظر گرفتن برنامه‌ریزی‌های دقیق و وجود متقاضیان فراوان برای کشت زعفران، و با توجه به اینکه زمان مناسب کشت این گیاه در اواخر تابستان است پیش‌بینی می‌شود که در ماه‌های آینده شاهد توسعه قابل قبولی در سطح مزارع زعفران استان زنجان باشیم.

وی گفت: این توسعه نه‌تنها به رونق اقتصادی منطقه کمک می‌کند، بلکه جایگاه زنجان را به‌عنوان یکی از مناطق مستعد کشت زعفران در کشور ارتقاء خواهد داد.

سرپرست مدیریت امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان با تأکید بر اینکه زعفران، فراتر از یک چاشنی خوش‌عطر و رنگ، دارای خواص غذایی و دارویی فراوانی است، ادامه داد: این ادویه پرمصرف، سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی حیاتی مانند ویتامین A، منیزیم، پتاسیم و آهن است. 

کریمی با اشاره به اینکه زعفران به‌عنوان یک آنتی‌اکسیدان قوی عمل می‌کند و می‌تواند در پیشگیری از بیماری‌های مزمن و تقویت سیستم ایمنی بدن مؤثر باشد، ادامه داد: همچنین، تحقیقات نشان داده‌اند که زعفران دارای خواص ضد افسردگی است و می‌تواند به بهبود خلق و خو و کاهش استرس کمک کند. 

وی گفت: در طب سنتی نیز زعفران به‌عنوان دارویی برای بهبود حافظه، تقویت قلب و عروق و حتی به‌عنوان دارویی برای مشکلات گوارشی مورد استفاده قرار گرفته است. این خواص منحصر به فرد، زعفران را به یک ابرغذا تبدیل کرده است که هم به غذاها طعم و رنگ می‌بخشد و هم به سلامت جسم و روان کمک می‌کند.

سرپرست مدیریت امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان اضافه کرد: توسعه کشت زعفران در استان زنجان، علاوه بر منافع اقتصادی، گامی مهم در جهت بهره‌مندی از خواص بی‌نظیر این گیاه دارویی ارزشمند خواهد بود.

انتهای خبر/

فرم ارسال نظر